Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

Whitelee Wind Farm Visitor Centre

Whitelee Wind Farm Visitor Centre
2010
After winning the design competition Hypostyle Architects were appointed by Scottish Power to develop the proposals for a Visitors’ Centre at Whitelee, Eaglesham. The new facility provides a learning experience for visitors to the Windfarm.  The main educational theme is renewable energy, wider sustainability issues and local history – providing information to the general public on the possibilities of energy efficiency and sustainability within their own homes is a key objective. The building itself encompasses this sustainability theme within the design with the use of sustainable materials and ambient energy for heat and light. Improved footpath and access routes also promotes sustainable public travel.
PROJECT: Whitelee Wind Farm Visitor Centre
LOCATION: Eaglesham
CLIENT: Scottish Power
ARCHITECT: Hypostyle
Whitelee Wind Farm Visitor Centre
Whitelee Wind Farm Visitor Centre

Back to Public

Search
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.