Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

A House in a Lane

A House in a Lane

This new-build house has been squeezed into a narrow plot between an existing stone wall and a carpark, in a densely built up city centre lane. A house of the same volume and proportions had been designed by a different architect for a previous owner of the site. We redesigned the house to remove a garage and carport and placed the spare bedroom and kitchen on the ground floor instead. We reversed the plan layout on the upper floors and altered the facades to suit the developers needs. The result is a tardis-like experience with a surprisingly large house, maximising the available space.

PROJECT: A House in a Lane
LOCATION: New Town, Edinburgh
CLIENT: Northfort Developments
ARCHITECT: Bergmark Architects
SERVICES ENGINEER: Christie Gillespie
INTERIOR DESIGNER: Emma Lennox Property Styling
A House in a Lane
A House in a Lane
A House in a Lane

A House in a Lane
Suppliers:
Main Contractor:  Blackhall Developments

Back to Housing