Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

Green Apple Nursery

Green Apple Nursery

Our clients procured an old bank building in the town centre of Carluke. The building had been modified several times over the years as a bank, including the erection of 2 flat-roof extensions to the rear and side.

Our brief was to create safe, bright, happy, interesting spaces for children of different ages in a site bounded on 3 sides by busy roads. Our solution was to retain as much of the existing fabric as possible, while stripping out the interior to create large, open play rooms. To achieve this, the new accommodation is built over and between the 2 single storey, flat roof extensions in a contrasting style, linking the building at the upper level.

Building over the existing extensions also allows the original spaces to be given over to playrooms, as the service areas are all contained in the extended sections. This also allows the creation of an enclosed, upper floor garden deck where the children can play safely and securely. A series of openings in the garden deck are also sized to suit children and present views to the world outside.

The large picture window to the front elevation also acts as an advertisement for the re-purposed building.

PROJECT: Green Apple Nursery
LOCATION: Carluke
CLIENT: Amarjit Singh
ARCHITECT: Ingram Architecture and Design
STRUCTURAL ENGINEER: ATK Partnership
Green Apple Nursery
Green Apple Nursery
Green Apple Nursery

Suppliers:
Photographer:  Alexander Fraser Photography

Back to Education

Search
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.