Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

Gyle Shopping Centre - Mall Refresh

Gyle Shopping Centre - Mall Refresh

We were appointed to refurbish the mall of the Gyle Shopping Centre, which sits within west Edinburgh and attracts high footfall from a mix of local residents, neighbouring office workers, and shoppers from further afield.

The original centre, constructed in 1993, was finished with a palette of high quality materials, and our concept built on this opulence to enrich the interior with contemporary finishes that enhance the enduring character and reinforce the Gyle Centre as a premium shopping destination.

Our scope included the refresh of existing wall, ceiling and floor finishes with a particular focus on upper storey bulkheads. In addition, we’ve proposed designs for new mall furniture, lighting and tenant branding. The selected palette of materials draws inspiration from nature to create a warmer and richer feel throughout.
 

PROJECT: Gyle Shopping Centre - Mall Refresh
LOCATION: Edinburgh
ARCHITECT: Threesixty Architecture
STRUCTURAL ENGINEER: Curtins
SERVICES ENGINEER: Atelier Ten
QUANTITY SURVEYOR: Gardiner & Theobald
PROJECT MANAGER: Cushman & Wakefield
Gyle Shopping Centre - Mall Refresh
Gyle Shopping Centre - Mall Refresh
Gyle Shopping Centre - Mall Refresh

Gyle Shopping Centre - Mall Refresh
Suppliers:
Main Contractor:  Clark Contracts

Back to Interiors and exhibitions

Search
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.