Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

ISO Design

ISO Design
2017
At Glasgow’s Virginia Street, situated within what once was part of a historic and former printworks warehouse building in the Merchant City area, a new studio office space forms a creative home for digital designers ISO Design.

Working with the constraints of a narrow frontage and long plan, the design proposed a 600sqm conversion of an existing three storey commercial retail space. The project works initially stripped the existing interior exposing its masonry shell and efficiently re-modelled the internal floor plates (ground, basement & sub-basement) to provide a new multi layered arrangement of fit for purpose workspaces accommodating a flexible screening space, an open event and exhibition space, a series of digital editing suites and all interlinked with social areas.

Above street level, to what we describe as the ground floor, locates the main office and studio working spaces. Below street, enhanced by a subtle manipulation of the floor section to drop natural light to the depths of the plan, the basement floor houses the more socially focused or ‘informal’ work meeting spaces centred around an opening kitchen and dining area. The sub-basement, focused floor around a sunken courtyard, provides a new flexible offering for the studios in-house operations creating a ‘city’ space with a hirable conference, gallery, educational and event screening areas.
PROJECT: ISO Design
LOCATION: Virginia Street, Glasgow
CLIENT: ISO Design
ARCHITECT: McGinlay Bell
ISO Design
ISO Design
ISO Design

Back to Interiors and exhibitions

Search
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.