Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

Maggies Highlands

Maggies Highlands
2006
Maggie’s Highlands Cancer Caring Centre at Raigmore Hospital Inverness is one and a half storey timber frame building designed by Page\Park Architects to reflect and harmonise with the adjacent landscape designed by the critically acclaimed landscape designer Charles Jencks. Inspired by the theme of cell subdivision as a unifying metaphor for the overall composition, the design seeks to blur the perceived boundaries between internal and external spaces, enclosure and openness, as a harmonious and interconnected meeting of landscape and built form.
PROJECT: Maggies Highlands
LOCATION: Raigmore Hospital, Inverness
CLIENT: Maggies Cancer Care Centres
ARCHITECT: Page\Park Architects
STRUCTURAL ENGINEER: SKM Anthony Hunt Ltd
QUANTITY SURVEYOR: Thomas & Adamson
Maggies Highlands
Maggies Highlands
Maggies Highlands

Suppliers:
Main Contractor:  Morrison Construction
Photographer:  John Paul Photography
Photographer:  Keith Hunter Photography
Photographer:  Scotavia Images
Underfloor Heating:  Invisible Heating Systems

Back to Health

Search
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.