Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Cookies
 

Balnearn House

Balnearn House
2006
This distinctive home is situated on a wooded slope on the north shore of the Loch Tay. Although a large house an early design decision was made to break the overall form into smaller elements thus minimising the scale and impact of the building on this sensitive site. The main accommodation is housed in the central traditional house form and additions to the west and east house ancillary spaces. Steeply pitched roofs sail over the house reflecting the tress canopy. The roofs form a sheltered living space among the trees blurring the boundaries between inside and outside spaces.
PROJECT: Balnearn House
LOCATION: Perthshire
CLIENT: ADS
ARCHITECT: McKenzie Strickland
STRUCTURAL ENGINEER: A Scott
Balnearn House
Balnearn House
Suppliers:
Main Contractor:  Blairish Restorations

Back to Housing

Search
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.