Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

Steading conversion at Netherton

Steading conversion at Netherton
2012
We first looked at this project in Autumn of 2007 and having scribbled a proposal based on the conversion of the existing stone house were invited to meet the Clients in the Spring of 2009.

The building is reaching practical completion comprising of a studio flat, workshop and indoor swimming pool and is remarkably similar to our original sketch.

The Clients wanted to retain as much of the existing structure and footprint as possible and reflect the character of the steading
proportions and courtyard. There is significant re use of stone from walls which were not fit for conversion and we have stuck to the
rustic appearance and L shaped form whilst combining it with our modern interpretation of the ‘traditional’.
PROJECT: Steading conversion at Netherton
LOCATION: Netherton, Lairg
CLIENT: Private
ARCHITECT: Reynolds Architecture
STRUCTURAL ENGINEER: KWA Engineers
Steading conversion at Netherton
Steading conversion at Netherton
Suppliers:
Main Contractor:  Global Construction

Back to Housing

Search
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.