Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

South Lanarkshire Council trail ‘economic’ nursery design

Bookmark and Share | Send to friend

April 2 2020

South Lanarkshire Council trail ‘economic’ nursery design

South Lanarkshire Council are to increase nursery capacity in Larkhall through the provision of a new facility for 48 children off Glen Avenue.

The two-tone nursery will employ ice blue cladding to recess areas and anthracite to the walls and roof, above a brick base course.

In a statement, the authority wrote: “The timber building has been designed to be as economical as possible. It is a compact design with a simple timber frame structure with a sinusoidal cladding system which forms both the external walls and roof.

“The building will use a façade-based ventilation system which will bring fresh air deep into the playrooms by way of ceiling-mounted units, openable windows and windcatchers on the roof.”

Large overhangs will provide space for buggies and children to remove shoes before entering the playrooms.

1 Comment

Laugh.Able
#1 Posted by Laugh.Able on 2 Apr 2020 at 09:59 AM
Looks like a public loo. Designed by one of the duller of the 48 children? Only missing a chimney (but gold star for green awareness, I guess).

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to April 2020

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.