Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

In the Zone

Bookmark and Share | Send to friend

November 3 2008

In the Zone
Zone Architects have obtained planning permission for a contemporary styled house located within a former playground of St Serfs School, Edinburgh.

The school is situated within a conservation area along a tree lined boulevard dominated by substantial nineteenth and twentieth century villas.

The body of the school has come full circle as what was once a residential home is converted back to that incipient form.

Context is observed by building up to the full three storey height of the prevailing landscape, this volume is “split and kinked” to allow natural light deep into interior spaces by way of a skylight positioned above the stairwell.

A south facing walled garden provides privacy in opposition to the large public rooms which engage the street.
In the Zone
In the Zone

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to November 2008

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.