Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

Flagship health & wellbeing institute tweaked in wake of post-submission feedback

Bookmark and Share | Send to friend

October 28 2019

Flagship health & wellbeing institute tweaked in wake of post-submission feedback

Atkins has posted updated designs for the University of Glasgow’s flagship Institute of Health & Wellbeing, in response to post-submission feedback from their initial application.

These changes centre on alterations to façade elevations and proportions to increase the apparent height of the ground floor by thinning structural bulkheads to allow an increased level of glazing.

Further refinements have taken place in the fenestration of the roofscape which now adopts alternating solid and louvred panels to better mask plant equipment and sync with the body of the build.

Elsewhere the façade material for a corner roof terrace has been harmonised by employing the same red/brown anodised aluminium cladding as employed elsewhere on the build together with a newly curving corner element.

The new institute will take its place opposite a planned research hub at New University Square sharing similar architectural principles.

The changes focus on the groundfloor and roofscape
The changes focus on the groundfloor and roofscape
The work will see the university's centre of gravity shift south
The work will see the university's centre of gravity shift south

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to October 2019

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.