Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Cookies
 

Michael Laird redraw plans for Bothwell Exchange office block

Bookmark and Share | Send to friend

July 17 2015

Michael Laird redraw plans for Bothwell Exchange office block
Michael Laird Architects have redrawn their plans for a 150,000sq/ft office block at 122 Waterloo Street, Glasgow, by setting the prior glazed cliff face within a grid of dark grey metal panels which extrude beyond the roof line.

The pedestrian entrance off Waterloo Street has also been given greater prominence by vertically slicing through a ground floor overhang through all nine storeys of the build.

Otherwise the scheme remains unchanged, retaining a private courtyard garden to the rear with vehicular access provided by an access pend off Douglas Street.

A redundant high level walkway crossing Waterloo Street will be felled as part of the plan with a  300-bed hotel and apart-hotel planned for land to the immediate north in successive phases.

The revisions follow a prior submission on behalf of developer HFD Group last month.
Burgeoning demand has sparked renewed vigour in the commercial office market
Burgeoning demand has sparked renewed vigour in the commercial office market

4 Comments

Billy
#1 Posted by Billy on 17 Jul 2015 at 21:06 PM
Fail to see the difference. Scrapping it altogether would be best for the city. Still uninteresting no matter how you try to dress it up. I would think companies would like a building that is unique. The blandness continues.
James Tallent
#2 Posted by James Tallent on 19 Jul 2015 at 10:32 AM
I really like it. And the resubmission shows definite improvements. The roof and entry details provide interest and focus. And the massing works perfectly here: echoing its neighbours beautifully. Well done: a good design made better.
visitor
#3 Posted by visitor on 20 Jul 2015 at 07:44 AM
i love how a redundant pedestrian walkway is given a woodland metaphor, resultign in it being 'delled' rather than removed / demolished / taken down..
pleasantfield
#4 Posted by pleasantfield on 20 Jul 2015 at 14:51 PM
Same old same old
Like the the building next door only with extruded steel on the front. Interesting longer term maintenance issue. City Planniing needs to get a grip ,stop this mediocrity and set higher standards with more original design and a far better palette of traditional finishes which was Glasgow's character

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to July 2015

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.