Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

Glencoe Visitor Centre scaled up to offer improved experience

Bookmark and Share | Send to friend

July 26 2018

Glencoe Visitor Centre scaled up to offer improved experience

ZM Architecture and Form Atlarge are leading proposals to refurbish and extend Glencoe Visitor Centre on behalf of the National Trust for Scotland to provide additional café and display space.

Plans submitted to Highland Council call for a £1m pitched roof extension will be joined to the current building to the south west complete with an external timber deckled terrace.

Framed in vertical timber battens the extension will connect with the current shop by way of larch decking and a pagoda-style structure.

Clea Warner, general manager at the National Trust for Scotland North West Region, commented: “The work will be carried out within the existing footprint of the visitor centre, although we will be using the space differently to better effect. The whole project will give visitors the chance to learn more about the story of Glencoe and its place in the history of Scotland, enhancing the entire visitor experience.”

Subject to approval work could begin by autumn 2018.

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to July 2018

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.