Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Cookies
 

Aberdeenshire sheep shelter transformed into studio workspace

Bookmark and Share | Send to friend

May 25 2017

Aberdeenshire sheep shelter transformed into studio workspace
An Aberdeenshire sheep shelter has been transformed into studio workspace by Moxon Architects as a temporary office solution for the practice ahead of delivery of a permanent new studio in 2018.

The granite steading retains its agricultural character following the work with new floor, ceilings and staircase treads formed from wide-boarded maritime pine. A steel block insertion meanwhile creates a ‘building within a building’ within which a kitchen wet room and storage space have been fashioned.

In a statement Moxon Architects observed: “The studio incorporates a steel block insertion, creating a building within a building, containing a kitchen, wet room and storage space. The treatment of the steel has been parkerised (given a protective phosphate coating) and finished with beeswax, allowing the compact space a sense of depth.

“The former entrance to the steading – wide, tall and nearly perfectly square, has been glazed with a single sheet of glass. The steading’s durability and practicality fit seamlessly with contemporary lines – invoking an overall utilitarian spirit conducive for an architectural workspace.”

A wood burning stove has been installed to provide much-needed heating during winter months.
The granite steading has been sensitively remodelled
The granite steading has been sensitively remodelled
The space has been transformed internally
The space has been transformed internally

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to May 2017

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.