Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Cookies
 

University of Strathclyde Physics School extension under way

Bookmark and Share | Send to friend

February 20 2014

University of Strathclyde Physics School extension under way
The University of Strathclyde is in the midst of delivering an £4.2m refurbishment and extension of its John Anderson Building to provide improved facilities for its Department of Physics.

Designed by Hypostyle and delivered by Balfour Beatty the extension will provide 5,113sq/m of accommodation over three floors on a constrained steeply-sloping site to provide new laboratory and office space.

A feature corner stair will provide access to a roof level car park and a single storey plant room to the rear takes advantage of changes in site level to remain obscured from Richmond Street.

Clad in anodised aluminium panels with ‘bronze’ effect random panels the extension will rise from a base black basalt tiles.

The work forms part of an estates strategy which includes refurbishment of the nearby Stenhouse Building.

Construction work is scheduled to complete by the end of the year.
The work forms part of a wider master plan for Strthclyde's city centre campus
The work forms part of a wider master plan for Strthclyde's city centre campus
Upgraded landscaping will be incorporated around the build
Upgraded landscaping will be incorporated around the build

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to February 2014

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.