Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Cookies
 

Creetown music centre secures planning consent

Bookmark and Share | Send to friend

December 9 2013

Creetown music centre secures planning consent
A bid to transform St Joseph’s Church, Creetown, into a community and traditional music centre has received a major boost after planning permission was granted by Dumfries & Galloway Council

Designed by ARPL the scheme will entail re-purposing the grey whinstone church hall to become a multi-purpose performance and function room, with ancillary activities housed within a new-build extension to the side.

Treated as a modern counterpoint to the historic church the extension takes the form of a cedar shingle clad wedge conjoined with the church by way of a central entrance hall, which in time will weather to a light grey colour.

The irregular shape of this extension provides additional benefits in the form of a larger volume and enhanced acoustics whilst a glazed elevation to the west provides expansive views across Wigtown Bay.
An irregular shape provides optimal performance spaces
An irregular shape provides optimal performance spaces
The timber extension sits in contrast to the stone church
The timber extension sits in contrast to the stone church

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to December 2013

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.