Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Cookies
 

Buro Happold secures Danish castle visitor centre commission

Bookmark and Share | Send to friend

December 4 2013

Buro Happold secures Danish castle visitor centre commission
Buro Happold has been named winners of a competition to design a new visitor centre for Hammershus castle, one of Denmark’s historically significant ancient monuments.

Working alongside architects Arkitema and professor Christoffer Harlang the engineering studio saw off 52 rival entries to secure the 45m kroner commission.

Incorporating an exhibition room, café and educational rooms the centre is designed to cater for an estimated half a million visitors each year and will be finished in a simple materials palette of wooden floors, glazing and thick concrete walls.

The 13th century castle is northern Europe’s largest medieval fortification and occupies a dramatic spot 74m above sea level on the island of Bornholm in the Baltic Sea.
Inspired by the natural landscape the visitor centre will offer panoramic views of the castle
Inspired by the natural landscape the visitor centre will offer panoramic views of the castle

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to December 2013

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.