Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

Edinburgh University lab extension submitted

Bookmark and Share | Send to friend

February 13 2012

Edinburgh University lab extension submitted
Plans to erect a new £6.8m link building between three existing research buildings at Edinburgh’s Western General Hospital have been submitted by Oberlanders Architects.

The scheme will provide a unified entrance point to the University of Edinburgh owned complex alongside additional research space, offices, meeting rooms and a lecture theatre.

The primary elevation comprises a gently faceted concave curve clad in glazed curtain walling, with additional elements of timber and brick.

In their design statement the architect’s state: “The new building is essentially single aspect, with primary research space orientated east to maximise views to the city skyline and Fettes. A central spine corridor running north to south connects the three buildings, opening out to a central atrium space.”

It is hoped to commence an 18 month construction phase from January 2013.
A convex curve was ditched to help with passive solar and glare control
A convex curve was ditched to help with passive solar and glare control

2 Comments

the profession
#1 Posted by the profession on 13 Feb 2012 at 15:05 PM
how many pooor staff were bullied in the process....
dirige
#2 Posted by dirige on 13 Feb 2012 at 16:01 PM
Strange comment, care to 'expaand'?

Post your comments

 

All comments are pre-moderated and
must obey our house rules.

 

Back to February 2012

Search News
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.