Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Privacy
 

Art Studio

Art Studio
2014
This little extension was designed to sit on a small triangular strip of land to the side of a lower villa in Edinburgh's Morningside. Primarily it contains and art studio for the client but it also forms a new entrance giving the property a 'front facade' and an increased presence when approached. There is also a spacious and bright entrance hall and a shower room within. Ample glazing connect the internal spaces with the front and rear gardens, the original stone walls are exposed internally and externally a simple palette of graphite grey eternit panels and grey render makes the extension a contrasting, contemporary addition to the existing Victorian House.
PROJECT: Art Studio
LOCATION: Albert Terrace, Edinburgh
CLIENT: Private
ARCHITECT: Bergmark Architects
STRUCTURAL ENGINEER: McGregor McMahon
Art Studio
Art Studio
Suppliers:
Main Contractor:  ICAN building services

Back to Housing

Search
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.