Newsletter - Links - Advertise - Contact Us - Cookies
 

House in Blackness

House in Blackness
2012
Bergmark Architects have completed a refurbishment and extension to a smallholding cottage on a spectacular hillside location near Blackness, Linlithgow. The existing cottage has been turned into four bedrooms, bathrooms and a study which has been linked to a new wing containing the public rooms. An enfilade of living room, kitchen-dining room and family room face to the West and wall-to-wall glazing provide spectacular views of the surrounding fields and the Firth of Forth beyond.

The new and old parts of the building, together with the glazed link in between, form a south facing courtyard between the building blocks.
PROJECT: House in Blackness
LOCATION: Linlithgow
CLIENT: Mr & Mrs Cumming
ARCHITECT: Bergmark Architects
STRUCTURAL ENGINEER: McGregor Mcahon
House in Blackness
House in Blackness
Suppliers:
Main Contractor:  TB Mackay

Back to Housing

Search
Subscribe to Urban Realm Magazine
Features & Reports
For more information from the industry visit our Features & Reports section.